Naskočte na trend bezstarostného grilovania

Syčiace steaky pred očami a bujará zábava za chrbtom. Nech vyznie grilovačka akokoľvek zábavne, ten kto má na starosti gril ju vníma trochu inak ako ostatní. Nemôžete ani na chvíľu zabudnúť na to, že pod vekom grilu sa rodí nový, kulinársky zážitok.

Zábave a vychutnávaniu sa naplno oddáte až vtedy, keď gril prejde do režimu odpočinku. Je vôbec možné, aby to bolo inak? Nie, nečakajte že sa grily zmenia na automaty. Vďaka najnovším technológiám však dokážu dohliadnuť na každý kúsok mäsa, cesta či zeleniny.

Vpichovací teplomer trochu inak

Ak ste pred niekoľkými rokmi zachytili v ponuke Weberu tepelnú sondu iGrill 2, určite tušíte o čom je reč. Namiesto toho aby ste pozorne sledovali teplomer na veku grilu a z času na čas nahliadli na rošt, aplikácia v mobile alebo tablete dohliada na teploty.

Prezradí vám správny čas pre otočenie steaku, ohlási sa keď je potrebné z grilu zložiť sekanú. Vďaka tabuľkám s hraničnými teplotami len vyberiete konkrétny druh mäsa a určíte jeho časť a veľkosť porcie.

Pre začiatočníka príjemná opora pre zbieranie skúseností, pre zručného grilmajstra istota, že všetko bude správne prepečené. Ani príliš málo, ani priveľa. Je pohodlnejšie sedieť pri stole, ako sledovať všetko naživo v žiare grilu.

Oveľa šikovnejšia, s dlhším dosahom

Vlani uviedol Weber na trh zdokonalenú sondu Connect Hub s vynovenou mobilnou aplikáciou, ktorá sa už nespolieha iba na bluetooth spojenie. Používa WiFi a centrálny server na to, aby ste od grilu mohli odísť hoci aj na veľký, víkendový nákup.

Je to šikovné ak ste fanúšikom pomalého grilovania veľkých kúskov mäsa či domáceho údenia. Keďže ide o prípravy, ktoré žiadajú šesť, osem i desať hodín času, je fajn ak sa nemusíte každú chvíľu vracať na terasu. Nevidíte čo sa deje, máte však dokonalý prehľad o teplotách a čase. To stačí.

Ak sa čosi prihodí v priebehu noci, Connect hub vás cez mobil upozorní na to, že treba zasiahnuť. Ak ste vyrazili na výlet alebo nákupy, viete že sa máte včas ponáhľať domov. Akoby neistota razom prestala existovať.

Hľadajte X

Tento rok uviedla firma na trh plynové grily so zabudovaným systémom Weber Connect. V radoch Spirit a Genesis ich ľahko spoznáte podľa písmena X v modelovom značení. Mobilná aplikácia prešla ďalšími zmenami a stala sa akýmsi spoločníkom pre grilovanie.

Obsahuje recepty, pri ktorých sa vždy počíta s dohľadom technológií. Raz je to tepelná sonda ktorá stráži teplotu grilu i porcie mäsa, inokedy pomáha i časomiera tam, kde nemožno sondou preniknúť do tenkých a útlych surovín.

Weber Connect sa stáva inšpiráciou pre grilovanie a zároveň pomocníkom, ktorý dohliada na grilovanie vo chvíli, kým sa venujete rodine, priateľom či hosťom. Je oporou bezstarostného grilovania, pri ktorom začnete budovať nový, pôžitkársky kolorit.

Nenechajte sa zaskočiť automatickým podsvietením gombíkov grilu, ktoré vám vnuknú pocit že technológie prenikajú čoraz hlbšie. Elektronický pomocník ani nereguluje výkon horákov, ani ich nevypne vo chvíli, keď je všetko hotové.

Stále máte plnú kontrolu nad každým sústom a môžete sa vzoprieť receptúram, ktoré si chcete upraviť po svojom.

Aké sú vyhliadky do budúcnosti?

Grilovanie je koníčkom, ktorý má svoje tradície a obľubu na všetkých kontinentoch. Bez ohľadu na to, či ide o pečenie placiek na horúcej platni, alebo dusenie ryže s darmi mora na veľkej panvici. Výrobcovia grilov budú naďalej dbať na všestrannosť a pokúsia sa ponúknuť vyšší komfort nielen pri elektrických a plynových griloch, ale aj pri tých na uhlie.

Hoci už dnes môžete Weber Connect Hub použiť aj na uhlí či pri varení v kuchyni, dá sa očakávať že novinka si nájde svoje pevné osadenie v ráme grilu tak, ako je tomu pri tohtoročných novinkách v segmente plynových grilov.

Pomôcť však môže umelá inteligencia, či šikovná kamera, ktorá sama spozná suroviny na rošte a vyhodnotí krajové zvyky vo vašom okolí. Kým dnes je na odborníkoch aby sa o svoje zručnosti podelili s vývojármi, budúcnosť bude čerpať zo skúsenosti všetkých okolo vás. I tých vašich.

Written By
More from Milan Gigel
Nezabúdajte na drobné ovocie
Vysoké, olistené prúty siahajúce do výšky ramien a na nich bohatá nádielka čiernych...
Read More

Pridaj komentár